Hovedseksjon

Summer Institute

Summer Institute starter rundt midten av juni (siste uken av skoleåret for grunnskolen) og varer i 5 uker. Det er ikke en komplett lærerutdanning, men gir deg et godt grunnlag for å komme i gang som lærer og leder i klasserommet. 

Summer Institute gir deg den kunnskapen, de ferdighetene og de verktøyene som er et grunnleggende utgangspunkt for at du kan bli en god leder og lære bort fagene du skal undervise i.

Lokasjon

De første ukene av Summer Institute finner sted i Oslo. Her vil du blant annet starte den formelle delen av PPU-studiet ved Universitetet i Oslo og du vil observere undervisning - og holde i undervisning - på Sommeskolen i Oslo. De siste to ukene finner sted på en lokasjon utenfor Oslo der du vil bo sammen med de andre kandidatene. 

Du vil motta opplæring og veiledning fra våre egne workshop-holdere, eksterne bidragsytere, i tillegg til tidligere Teach First-kandidater som er ferdige på programmet.

Forbereder deg til skolehverdagen

Å engasjere og motivere elever er utfordrende. Spesielt om noen er urolige, misfornøyde, distraherte og kanskje også negativt innstilte. Klasseromsledelse er imidlertid en ferdighet som kan læres og utøves i praksis. Summer Institute forbereder deg på det som møter deg i skolehverdagen.

Etter 5 uker er målsettingen at du har:

  • Grunnleggende kunnskaper om hvordan du skal planlegge og gjennomføre undervisning i naturfag og matematikk
  • Plan og strategier for å håndtere atferd i klasserommet
  • En økt bevissthet og refleksjon om dine egne prestasjoner og din egen utvikling


Intensivt og spennende

Summer Institute-ukene er krevende og intensive, men i tillegg til hardt arbeid er ukene også en spennende opplevelse med mye moro. 

Opplegget og datoer for Summer Institute bekreftes senere, men deltakelse på Summer Institute er obligatorisk og en viktig forutsetning for å bli Teach First-kandidat og starte i jobben som lærer i august.